Bartus semmit sem magyarázott meg. A válaszok helyett töröltet és félrebeszél.

Bartus József László – az újságíró, tényfeltáró hős, a rendszer szegény áldozata (már amikor nem a számára kényelmetlen információkat, és hozzászólásokat törölteti. De ne félj Laci, ahányszor letörlöd, mi annyiszor fel fogjuk tenni még öt helyre. A magyar kapcsolataid erősek, lássuk hogy fekszel az amerikai szerveknél: ludmannmaria.wordpress.com és az oroszoknál: ludmannmaria.livejournal.com A másik három címet – óvatosságból – nem hozzuk nyilvánosságra, de csak egy kattintásba kerül…)

No, lássuk mennyire szegény is ez az “áldozat”? Itt az ideje, hogy feltárjuk a tényeket – a publikusan is elérhető tényeket.

Keressünk rá hősünkre bárki számára elérhető, online forrásokban. Ilyen a whitepages.com, 411.com, anywho.com, thatsthem vagy peoplefinder – rövid keresgéléssel tucatnyi forrásra bukkanhatunk, melyek mindegyike ismeri Laszlo J Bartust és kedves nejét, Helga J Bartust (néhány fotót lásd a cikk végén). Kettejük nevéhez legkevesebb három ingatlan kapcsolódik, egy Floridában, egy Kaliforniában és egy New Jersey-ben. Irigylésre méltó, nemdebár?

10979 Lost Lake Dr Apt 206 Naples FL 34105-3168
180 Walnut St Apt A5 Montclair NJ 07042-2961
434 Brannan St San Francisco, California

Ha megvizsgáljuk az első címet, azt találjuk, hogy itt már a nevében is elit apartmanokkal működő, saját medencés, fantasztikus panorámával rendelkező lakásokat értékesítő, kiadó “társasház” működik, az Orchid Run Luxury Apartments. A bérleti díj 1330 USD/hótól indul – de az üzlet pöröghet, jelen írás készültekor nincs elérhető lakás.

De ez érthető is, hiszen mégsem egy békásmegyeri panelről van szó, lássuk csak a képeket:

Vagy a bemutató videót:

Ötcsillagos körülmények, luxus berendezés, saját edzőterem, egy kőhajításra az óceántól. Elviselhető az élet, könnyen felforr a vér – nem véletlen tehát, hogy hősünk időről-időre jachtban hűti le magát, amiről bőszen posztol Facebook oldalán is. Saját tulajdon?

Vagy lássuk a san franciscoi címet. Bartus nevetséges magyarázkodása szerint pusztán a véletlen műve, hogy ezen a címen több kereső szerint is is egy 50-es éveiben járó, Laszlo J Bartus van bejelentve. (Aki nem hisz nekünk: egy egyszerű kereséssel maga is meggyőződhet: mi nem manipulált adatokkal dolgozunk).

Bartus röhejes magyarázkodása szerint a felső Laszlo J Bartus nem azonos a lenti Laszlo J Bartussal. Hihető…

Az épületen pedig a Bartus kiadójának neve, az Olivia szerepel (Olivia Publishing). Persze, mint tudjuk, ez ismét csak “kolosszális” véletlen… Íme a háromemeletes irodaház:

Tehát. Bartus László csak a vele kapcsolatba hozható ingatlanokra elkölt havi 1-1,5 millió forint bérleti díjat (baráti áron, a legolcsóbb opciókat számolva). Vajon mennyi jut például a pénzből az újságjában írogató haveri körnek? Vagy őket talán palira veszi?