Bartus jól él – már csak az a kérdés: miből?

Első, nagy sikert aratott cikkünk megmutatta, milyen ingatlanok kapcsolódnak Bartus nevéhez az Egyesült Államokban. Bartus azóta sem adott hihető magyarázatot arra, miből a nagy jólét. Magyarázkodás helyett töröltet és cenzúráztat – már ahova elér a keze. Megpróbáltunk helyette dolgozni és utánajárni a publikusan elérhető forrásokból annak, hogyan és miből él ilyen jól az újságíró. Nem jutottunk sokra.

A publikus adatok alapján az amerikai társadalom mélyszegénységtől sújtott, nélkülöző tagjaihoz kellene tartozzon az újságíró. Ő azonban a közelmúltban osztotta meg követőivel a jó hírt: sikerült egy vadonatúj szalonautót is „beújítania”. Miből? Hiszen cége tavaly egyetlen hónapban működött (publikus adat)!

Amikor pedig működik, akkor sem „hasít” – legalábbis a pénzügyi eredmények nem erre utalnak. A legutóbb, nyilvános pénzügyi jelentése szerint az éves bevétele (nem profit, bevétel!) 42.890 dollár volt. Emlékezetes, hogy első cikkünkben feltártuk, hogy Bartus csak a floridai lakására elkölt évi cca. 20 ezer dollárt. Az újságíró ÉS pénzügyi zseni ezek szerint a maradék nagyjából 20 ezer dollárból fizeti az adókat, a napi betevőt, a jachtozást, az új autót, stb.