A valódi újságírók véleménye Bartusról

Bartust nehéz komolyan venni – a legtöbb, valódi újságírónak nem is sikerült. Bal és jobboldali kollegák is lesújtó véleménnyel vannak az önjelölt messiásról. Lássunk egy merítést – de a sor a végtelenségig folytatható!

Hvg: amit Bartus képvisel, az „vállalhatatlan”
„Minek egyáltalán Bartus Lászlóval foglalkozni? Jó pár cikkével demonstrálta már, hogy amit képvisel, minden épeszű, az összes közéleti dolgot ugyanazon mércével vizsgáló illető számára vállalhatatlan. (…) Bartus az ellenoldali tükörverziója az olyan, idegenbe szakadt turbónemzeti bácsikáknak, akiknek olvasói levelein már a Barikád-előfizetők is szánakozva vigyorognak. – PLT
https://hvg.hu/velemeny.nyuzsog/best_of_bartus_UD8SD0

A cenzúrázást sem blogunkkal kezdte:
Réz korlátgömbök, kristály hamutartók tűntek el az Operaházból az alaptörvény keresztelőjén – kürtölte világgá az Amerikai Népszava. (…) aki volt már az Operában észrevette, hogy ott nincsenek is réz korlátgömbök, sem pedig hamutartók. Egyikük ezt meg is jegyezte a Népszava-cikk alatt, de Bartusék egyszerűbbnek látták eltüntetni az észrevételt, mint újraszámolni a világnézetüket, és belegondolni abba, hogy Orbán esetleg mégsem lopja el a rézgömböt.
https://hvg.hu/velemeny.nyuzsog/Alaptalanul_szinesfemtolvajozott_az_Amerika_6FF7F2

Bartus tárgyi felkészültségét egy mondattal porrá zúzza Hont András:
Bartus a csak rá jellemző tárgyilagossággal és visszafogottsággal azt fejti ki, hogy ha a magyar népnek lett volna egy csöpp kis esze, akkor tavalyelőtt Bajnai Gordont választja (aki nem jelöltette magát sem miniszterelnöknek, de még képviselőnek sem)
https://hvg.hu/velemeny/20120120_stumpf_bartus_semmi

Bartus alpári stílusáról a már megszűnt Hírszerző:
A folytatásban volt még: a csatornapatkányok szintje, poénkodó hoppmesterek, nihillista, cinikus, alpári stílus, ostoba jópofáskodás, nagyképű pojácák; ezenkívül: minimális emberi tisztelet, szakmai alázat és a tényekkel szembeni elkötelezettség, alapvető érték; valamint: szélhámos stricik, szófosó kalandorok, a magyar sajtó lezüllesztésének éllovasai az Index-el karöltve; továbbá normális ember ide nem jön, majd egy picit később: sokan elolvassák ezeket a kommenteket, tisztességes és értelmes emberek; azután: köpedelem stílus, sms-esek és részeg debil blogolók színvonala, névtelen köpködés, rombolja nemcsak a közbeszédet, hanem az emberi minőséget; plusz Kiszel Tünde, Stadler Ilona, ócska kurvák…
Az internet nem felejt, elérhető: https://web.archive.org/web/20130826082659/hirszerzo.hu/velemeny/2011/10/6/20111006_bartus_laszlo

Ceglédi Zoltán az amerikai partokról vitézkedő (tehát mélységesen gyáva) Bartusról:
Nos, ezt az erkölcsi és intellektuális romlást lemásolni önsorsrontó ostobaság, melyhez nem asszisztálok. Ahogy legutóbb az orsósviktorozó, tolerálhatatlan otrombaságot nem tudtam elfogadni, úgy pláne azt, hogy felelőtlen hülyék odavágják az asztal közepére, hogy vérfürdő kell ide!
Pardon, nem vágják oda. Felrakják az internetre a biztonságos, távoli Amerikából. Ez is egy szép párhuzam: ma két helyen olvashatunk vérfürdős víziókat magyar jövőképként, kívánatos programként. A kurucinfón meg az Amerikai Népszaván. Mindkét oldal technikai háttere ahhoz az Egyesült Államokhoz kötődik, ahol évszázadok óta nem vérfürdővel intézik közös ügyeiket, s lám, vezető világhatalommá váltak.
https://hvg.hu/velemeny.nyuzsog/20120910_A_demokratak_keksisakban_erkeznek

A legegyszerűbb alázás is a hvg-ről jött:
„az Amerika Népszava agresszív és primitív szennylap”
https://hvg.hu/velemeny.nyuzsog/20120904_an_skizofrenia

Bartus írása a „hülyeség csimborasszója” – index
Zárásként álljon itt a hülyeség csimborasszója, Bartus László Amerikai Népszavába írt publicisztikájának súlyos részlete:
Hosszú Katinka egy tükör és egy vádirat Magyarországgal szemben, aki a magyar viszonyok között eltűnt volna, és a maga erejéből a civilizált külvilágban vitte valamire. S most szembesíti a magyar hortobágyot, hogy a ridegtartás micsoda veszteséget okoz, micsoda pazarlás, felmérhetetlen a kár anyagiakban és emberéletben, tehetségben.
https://index.hu/belfold/2016/01/07/hosszu_katinka_a_szabadsag_oszlopainak_peldakepe/

Személyes kedvenc az index másik cikke, Bartus nyomtatásban is megjelent, legújabb fércművéről. Az egy oldalas recenzióban egyetlen egyszer sem írták le az ezek szerint vállalhatatlan nevű „újságírót”. Bartus belterjes csoportjába épült barátaink szerint ez gyomoröklözéssel ért fel a saját nevébe szerelmes Bartusnak. Ez olvasható ezen a bágyadt, „nekem nem fájt” bejegyzésen is:

2 gondolat “A valódi újságírók véleménye Bartusról” bejegyzéshez

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.