Bartus László megbukott

Szakmai körökben soha nem vették komolyan a gyűlölettől fröcsögő Bartus „kinyírom-kicsinálom” Lászlót. (Bizonyíték kell? Itt egy lista az ún. balliberális oldal zászlóshajóitól: link). Ez persze soha nem zavarta az önjelölt újságírót, aki az elmúlt években Németh Sándor fóbiába esett, és monomániás gyűlöletcunamit indított a legnagyobb európai neoprotestáns közösség vezetője ellen. Ez az, ami végső bukását okozta, magával rántva maroknyi szövetségesét.

Folyamatos hazudozások, csúsztatások és fröcsögés ellenére sem sikerült semmit elérnie Bartus Lászlónak. Az önjelölt újságíró legújabb fércmunkája a boltok polcain megbukott, a fröcsögését megelégelve a legnagyobb könyvesboltok polcairól eltűnt, maroknyi hívék kívül alig néhány száz példányt tudott eladni – bár hírek szerint ezek többségét is egy-két fanatikus vásárolta fel, akik ezzel próbálták (sikertelenül) feltornászni a top listák élére a szennyet.

A józan ész mellett cserbenhagyta Bartust az üzleti érzéke is. Pedig a szennyblogján megjelent írások kötetbe szerkesztésével és publikálásával könnyen lehúzhatta volna rajongóit – akiknek létszámát azonban alaposan túlbecsülte a saját maga körül forgó világában Bartus. Nem voltak pár száznál többen. Munkájáért fizetni pedig még annyian sem akartak.

Bartus szánalmasan próbálta tovább habosítani a nyálverését, így feljelentéssel próbálkozott. Légből kapott vádjaival a Hit Gyülekezet szimpátiával aligha „vádolható” magyar hatóságok sem nagyon tudtak mit kezdeni. Emlékezetes, hogy nyár végén Bartus azzal próbálkozott, hogy egy nyílt hazugságokat tartalmazó cikkben azt írta: Németh Sándor ellen nyomozás folyik. Erről rajta kívül azonban senki nem tudott – a hatóságok sem.

Szakmai hitelét ezerszer eljátszott Bartus Lászlónak a magyar közéletben semmilyen hitelessége nem maradt. Saját oldalához tartozó újságírók hasonlítják őt a kurucinfóhoz, ők – és nem mi – mondták ki a verdiktet Bartusról: komoly problémák vannak a fejében.

Bartus László megbukott.