Ebből lenne a pénz? Prostitúciót reklámoz Bartus?

Szerkesztőségünk sokat látott tagjai is keresik az állukat még: egy bárki számára hozzáférhető, online elemző oldal adatai szerint Bartus László gyűlöletblogjából (aka. Amerikai Népszava) a kimenő kattintások kb. hatoda egy Dubai eszkort lány közvetítő oldalra (“Dubai Escort Babe”) megy. (Kimenő kattintásnak egy adott honlapon elhelyezett linkre történő kattintás számít, ami nem az adott honlapon belül mutat másik tartalomra, pl. egy hírre).

Általunk megkérdezett honlapszerkesztők szerint ilyen mennyiségű kattintás egy ilyen “kétes” erkölcsű honlapra aligha lehet véletlen műve. Szakértőink a legvalószínűbb forgatókönyvnek azt tartják, hogy a háttérben az oldalon megjelenő reklámok állhatnak. Ezt a feltevést erősítheti a képen látható másik link is, ami Bartus szennyblogján gyakorta hirdetésként megjelenő ügyvédi iroda linkje.

A Hit Gyülekezete pedig nyilván köszöni a kattintásokat – Bartus szennyblogjáról ugyanis ide vezet a legtöbb látogató útja. A látogatók legalább az igazsággal is találkozhatnak a csatornabűz után.

Kép forrása: similarweb.