Könyvolvasó: szemelvények a 6-os kartonból (1. rész)

Néhány hete ajánlottuk olvasóink figyelmébe az állítólag Bartus életét feldolgozó 6-os karton című iratot (itt). A mű hajmeresztő állításokat fogalmaz meg – melyekre a gyűlöletblogger érdemben nem válaszolt. Nem cáfolta, hogy nemi erőszakot hajtott végre és ezzel öngyilkosságba kergetett egy fiatal lányt. Nem cáfolta, hogy Dietmar Klodóval, akit Magyarországon csak bombagyárosként ismernek, szoros, személyes kapcsolatot ápolt. Nem cáfolt sok más, erős állítást, melyek egy részéhez tárgyi bizonyítékok is csatolva vannak. Furcsa megállapítások, melyek különös módon visszahng nélkül maradtak a megszólított részéről. Beszámolónk első része következik.

A könyv érdemi cselekménye Bartus esztergomi évei alatt indul. ’86-ban megszerzett „népművelői diploma” birtokában a szerző állítása szerint az esztergomi mozi és kulturális központ vezetői székében találta magát. Ez egy friss diplomástól akkor is irigylésre méltó villámkarriernek tűnik, ha akkoriban még nem ontották ezrével a diplomásokat a magyar egyetemek…

A könyv állításai szerint Bartus az esztergomi években féktelen tivornyákat tartott. És most egy hosszabb idézet következik, de érdemes elolvasni:

„Ebben az időben (az esztergomi években – szerk) lakásán megfordultak azok, akik a TMT-nek. a lakást szerezték, azok is, akikről jelentést kellett írni, de az alternatív zenei élet prominensei is. Természetesen Bartus szinte féktelen szexuális igényeit kielégítő főiskolás lányok is, akik azért mentek a Tanár Úr ágyába, hogy a Tanítóképző Főiskola hallgatójaként, nem csak a tudásuk alapján kapjanak értékelést.

Itt meg kell említenem egy tragikus esetet, mely Bartus lelkén szárad. A történetről egy szemtanú beszámolója alapján írok, aki a halálos ágyán mondta el az esetet. Ez a személy egy korabeli esztergomi színjátszó kör tagja volt. A tanú barátnője az éhes tanársegéd zaklatásait és erőszakos szexuális közeledését nem tudta feldolgozni. A fi főiskolás megtört és öngyilkos lett. Az esetről beszámoló hölgyet is magáévá akarta tenni Bartus, annak ellenére, hogy már vőlegénye volt az illető lánynak, akit egyébként ismert László. Nagyon valószínű, hogy az öngyilkosság miatti felháborodást csak úgy lehetett lecsillapítani, hogy Bartust eltávolította a városból tartótisztje. És valóban ekkoriban került Budapestre”

Bartus Lászlót itt több súlyos bűncselekménnyel vádolják meg. Bartus László ezzel tisztában van, hiszen saját blogján több cikkben is reagált a könyv létezésére – de annak állításaira egyszer sem.

Egy ilyen horrorisztikus állítás után joggal merülhet fel sokakban: mi az oka ennek a hallgatásnak?