Bartus “nemügynök” László életének néhány mulatságos fejezete, ahol főhősünk kishíján ügynök lehetett volna, de személyiségének hihetetlen integritása végül megóvta őt ettől a tévúttól. Is.

“Az álkeresztény bőrbe bújt marxista farkas. Bartus László titkolt énje” címmel hozott le egy izgalmas, TÉNYFELTÁRÓ anyagot a Kérdések Bartus Lászlóról Facebook oldal. Rövid szemlénk következik, de az első betűtől az utolsóig megéri elolvasni. Link fent és a cikk végén.

Fején találta a szöget: bomlasztó, kommunista ügynökként mutatja be Bartus eddigi pályafutását az írás. Ügynök kérdésben nem tisztünk állást foglalni, a napvilágra került bizonyítékok fényében mindenki döntse el, mit gondol. Nekünk mindenesetre a régi zsidó vicc jutott eszünkbe a csodarabbiról, aki szombaton talál egy nagy köteg pénzt, és hát -nem hiába csodarabbi- azonnal csodát is tett. Tőle jobbra szombat volt, tőle balra szombat volt, előtte és mögötte is szombat volt, csak ahol ő állt, pont ott volt kedd. Valahogy így lehet szegény Lacikával is: ahova csak megy, mindenütt (bizonyítottan!) ügynökök veszik körül, meg hát 25 évesen, friss diplomásként az esztergomi mozi majd a művelődési ház igazgatói pozíciója is kizárólag a tehetségét dicséri – aki mást gondol, az nyilvánvaló tévúton jár. Szóval tőle balra ügynökök, tőle jobbra ügynökök, csak pont ő nem az.

De végülis ezt ő mondja saját magáról, hogy jövünk mi ahhoz, hogy megkérdőjelezzük Aranyszájú László állításait?! Na, ugye.

Szóval a cikkben bemutatott bizonyítékok nyilván semmisek. Bartus azért kapott KISZ KB dicsérő oklevelet, mert már 18 évesen kimagaslott intelligenciája a többi autószerelő tanonc közül. Bartus azért került az egyetemről az esztergomi(!) mozi majd a helyi művház vezetői székében, mert nála rátermettebb ember országszerte nem találtak erre. Az, hogy szinte azonnal az országos Filmintézet nemzetközi osztályának elnökségi tagja lett – nos mi ez, ha nem Bartus ‘briliáns elméjű’ László szupertehetségének legszuperebb bizonyítéka?

KISZ KB dícsérő oklevél. Bartusnak. A hős demokrata ellenálló már a ’80-as évek elején belülről bomlasztotta a rendszert! Aki mást mond, hazudik!

Igaz, hogy mindez a Kádár-korszak érett éveiben zajlik, de hát Bartus László (korszakos zseni) lángelméje előtt meghajlottak az elvtársak is, nincs mit tenni.

Arra sajnos még mi magunk sem találjunk a magyarázatot, hogy honnan ismerhette részletekbe menőkig(!) a kommunista szolgálatok szektakampány módszereit (ld a videót: https://drive.google.com/file/d/1-5dZnkdRNaOtYltJ8mQfbafI0gBY2kcp), de maximálisan megbízunk ebben a szimpatikus, jóindulatú, mindenkihez barátságos és mindig mosolygó (már nem is annyira) fiatal emberben.

Mi okunk lenne kételkedni benne?

Teljes írás: https://telegra.ph/Bartus-04-14